sunnuntai 7. marraskuuta 2010

Sytytyskäpyjä ja käpykuusi


Muutama viikko sitten Strömsössä tehtiin sytytysruusujen tapaan sytytyskäpyjä. Pitihän sitä sitten kokeilla, varsinkin kun varastossa oli muovikassinen kesällä kerättyjä männynkäpyjä...

Kauniitakin niitä tuli, käytin niihin kynttilänjämiä, pelkkiä valkoisia, ja kastoin kävyt kolme kertaa, että sain niistä tarpeeksi valkoisia. Vähempikin kastaminen olisi varmasti riittänyt sytytystarkoitukseen, mutta halusin että ne ovat myös kauniin valkoisia...


Värilliset kynttilänjämät sulatin sytytysruusuihin, lisäsin sulaan massaan reilusti punaista kynttiläväriä, silti ruusut jäivät haaleanpunaisiksi. Harmaa munakenno tuntuu olevan aika mahdoton peittää...Käpyjä oli niin reilusti, että askartelin niistä myös kaksi käpykuusta. Tein pahvista kartion, johon liimasin kävyt kuumaliimalla. Päälle suihkutin spraylunta. Tämä kuusi on aika kapea, toisesta tuli vähän leveämpi... harmaa lyhtytalo on uusi hankinta, löysin sen paikallisesta Halpa-Hallista. Valkoinen talo oli alunperin punainen, mutta sai vaihteeksi pintaansa valkoista maalia...Arttu taas tapansa mukaan torkkui päivällä, kun yritin saada siitä kuvan... Tassut ovat kyllä tässä kuvassa aika söpösti :)

Laura

6 kommenttia:

 1. Ihanan värinen Arttu-kisu! Mulla on ollut samanvärinen Wilma (r.i.p.).

  Kauniita käpyjuttuja! Harmi, kun ei ole mitään sytytettävää ;-)

  VastaaPoista
 2. Kivat sytykkeet.katsoin myös sen strömsön,siinä on monesti kivoja vinkkejä,kuten tämäkin.
  itse en älynnytkään kerätä käpyjä,mutta ruusuja voisi kokeilla.

  käpykuusi on kunis ikkunalla.

  oikein mukavaa alkavaa viikkoa.

  VastaaPoista
 3. Hauskoja nuo sytykejutut! Minultakin on jäänyt kävyt keräämättä mutta munakennoja olen vähän talteen laittanut, jospa jossain vaiheessa yrittäsin niitä ruusuiksi väännellä.
  Ihanat noi kuuset!!

  Terkkuja ♥

  Irma

  VastaaPoista
 4. Ihania käpyjuttuja. Mullakin ois käpyjä ihan mahdoton määrä kerättynä, meillä kun pihassa on mäntyjä, niin lapset saavat/joutuvat keräämään kävyt ennen nurmikonleikkausta.

  Mukavaa alkavaa viikkoa!
  -kisu-

  VastaaPoista
 5. Ensikertaa taidan olla täällä käymässä. Aivan upeita juttuja sinulla. Taidan piipahdella täällä toistekkin kurkistamassa.=0)

  VastaaPoista
 6. Ihanat lyhdyt! Kiitos vinkistä, täytyy varmaankin käydä Tampereella! Ja tuo käpykuusi on ihastuttava!

  VastaaPoista

Kiva kun kommentoit :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...