lauantai 18. kesäkuuta 2011

Pikkuriikkiset virkatut nuket

Törmäsin viime viikonloppuna kirppiksellä jotenkin tutunolosiin nukkeihin ja ostin ne kaikki vitosella. Ja kun kysyin äidiltäni, että onko meillä ollut joskus leikeissä pieniä virkattuja nukkeja, hän kaivoi nuket esiin kaapista... Yläkuvien nuket kirpparilta ja alakuvien äitini kätköistä :) Oikeanpuoleisessa yläkuvassa on lisäksi todella vanhanoloisia nukkeja, joita ei ole tehty virkkamalla vaan lankaa on kieputettu rautalangan tms. ympärille. Nuket olivat ostamieni virkattujen joukossa.

Onko kenelläkään mitään tietoa, mistä tallaiset nuket ovat peräisin. Käsin ne on selvästi virkattu, mutta kasvot on painettu. Nuket ovat n. 5-7 cm korkeita. Tuskin ovat kotimaista tekoa...Tässä vielä lähikuvaa virkatuista nukeista, tuo balettitanssijanukke oli lapsena suosikkini :)


Ja tässä vielä lähempää nuo lankanuket.

Täällä vaihteeksi sataa, ehdinpä kuitenkin leikata nurmikon ennenkuin sade alkoi...
Toivotaan kuitenkin että viikonlopun aikana nähtäisiin vielä aurinkokin :)

Laura

2 kommenttia:

  1. Oi ihania!
    Tädilläni löytyy kans (tai ainakin ollut, tuskin heittänyt pois) noit tuollaisia :)
    Ois tosiaan kiva tietää tarinaa, noita ku tuntuu useammalla "vanhoilla" ihmisillä olevan.

    VastaaPoista
  2. Onpas mahtavia nukkeja! Nyt kun kuvassa näin, jokin muisto pulpahti muistin syvyyksistä noista pienistä virkatuista hahmoista. Niin paljon en kuitenkaan muista, että mistäköhän nuo ovat peräisin ja lähtöisin, lapsena noita oli minullakin muutama.

    VastaaPoista

Kiva kun kommentoit :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...