sunnuntai 10. lokakuuta 2010

Kransseja siellä, kransseja täällä


Tuunasin tällaisen keittiöaiheisen kynttiläkranssin kirpparilta ostamastani yksinkertaisemmasta versiosta. Maalasin metallinvärisen runko-osan valkoiseksi ja lisäsin siihen koivun risuista tehdyn kranssin. Alkuperäisistä lusikoista kelpuutin vain pienen lusikat ja lisäsin piparimuotteja, muffinssivuokia ja pienen raastimen...Tässä se vielä roikkuu ihan alkuperäisessä kunnossaan. Ihan kaunis sinänsä omalla yksinkertaisella tavallaan, mutta tuo metallinväri ei kuitenkaan ihan miellyttänyt... toisin onhan siinä nytkin metallinväriset koristeet :)
Tähän on helppo vaihdella roikkuvia esineitä mielialan tai vuodenajan mukaan. Nyt se on valmiiksi vähän jouluinen. Olisin halunnut laittaa siihen kuusenkynttilät noihin vanhoihin pidikkeisiin, mutta kun siinä kerran oli valmiina paikat kruunukynttilöille, laitoin pidikkeet vaan koristeeksi...Alunperin ajatuksena oli kietoa pitsiä tuon risukranssin ympärille, mutta teinkin sitten pitsistä vain rusetit kynttilöiden juurelle. Tarkoituksena on kyllä ripustaa se keittiöön, en vaan löytänyt mistään koukkua kattoon, vaikka niitä piti kyllä olla jemmassa... mieheni on varmaan piilottanut ne, se kun ei haluaisi millään tehdä yhtään ylimääräistä reikää kattoon eikä seiniin. Siksi ikkunanpokakin vielä odottaa pääsemistään olohuoneen seinälle :)Pitsiä kiedoinkin sitten tämän kranssin ympärille. Kävin keräämässä muovikassillisen puolukan varpuja ja tein niistä kaksi kranssia. Tämä pitsiversio on ulko-oven sisäpuolella.
Tämä on oven ulkopuolella, halusin siihen jotain koristetta ja laitoin kokeeksi tuollaisen kuusenkynttilän. Kransseissa on pohjana koivunrisuista tehdyt krannssit. Hauska seurata miten ne sisällä ja ulkona säilyvät. Jos varsinkin tuo ulkokranssi säilyy hyvänä, voisi niitä tehdä lisää jouluksi. Täytyy vaan toimia ennenkuin lumi peittää puolukan varvut :)

Tervetuloa muuten uudet lukijat ja kiitos kaikista kivoista kommenteista :)

Laura

9 kommenttia:

 1. Muuttuipa ylimmäinen kranssi edukseen!! Tosi kaunis :)

  VastaaPoista
 2. Aivan mahtavia kransseja.Kivoja pieniä juttuja tuossa kynttiläkranssissa.
  Meillä ei voi ripustella kattoon oikein mitään,kun meillä on kattolämmityskaistat heti paneelin alla,koukkuja voi laittaa vain paneelin naularivin kohdalle ja se on aina väärällä paikalla.

  Puolukan varpuja pitäisikin käydä keräämässä,niistä tulee kaunis kranssi.

  Mukavaa alkavaa viikkoa.

  VastaaPoista
 3. Kauniita kransseja kaikki ja ylimmäinen muuttui todella edukseen, sinulla on tuota silmää kauneudelle!
  Meitin isäntä on vähän samanlainen ettei ylimääräisiä reikiä turhaan porailla, siksi pitää aina tarkasti miettiä seinille laitettavatkin. Katostahan meillä ei roiku vielä mitään ;)
  Kävin muuten eilen siellä Koskarin yläkerran ompelutarvikeliikkeessä (en muista nimeä) kauppa olikin isontunut ja siellä oli nyt enemmän lankoja ja neuletarvikkeitakin sekä kankaitakin jonkin verran.

  VastaaPoista
 4. Aivan ihania kransseja. Tosi kaunis tuo keittiöaiheinen kranssi, hienosti muuteltu. Hyvä idea tuo puolukanvarpujen kerääminen ja kranssiksi sitominen, enpä ole tuollaista koskaan kokeillutkaan. Saiskohan aikaiseksi itsekin :)

  VastaaPoista
 5. Hienoja kransseja! Aivan ihania koristuksia tuossa kynttiläkranssissa.
  Mukavaa sunnuntaita!
  -kisu-

  VastaaPoista
 6. Todella onnistunut muodonmuutos kattokranssille. Alkuperäisenä näytti kovin yksinkertaiselta, tämä muutoksen jälkeinen lopputulos on kyllä kerrassaan ihana! Tuollaisen ottaisin ilomielin meidänkin keittiöön! :)

  VastaaPoista
 7. Haluaisin lähettää henkilökohtaisen sähköpostiviestin. Hyvin positiivisen, mutta en halua kirjoittaa kymmentä ystävieni osoitetta. Viesti on yksityisluontoinen, joten en sitä halua laittaa tähän kaikille näkyvään osioon.

  Sen verran yleistä, että Uskomattoman hienot Sivut! Sinulla on tyylitajua. Haluaisin keskustella sisustussuunnittelusta.

  terv.
  jaana.junkkari@luukku.com

  VastaaPoista
 8. Hei Jaana,
  voit laittaa minulle sähköpostia osoitteseen sininentalojakissa@gmail.com
  osoite löytyy myös tuosta sivupalkista.

  Laura

  VastaaPoista

Kiva kun kommentoit :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...